Presommatie, de laatste maatregel voor het opstarten van een incasso

Als een debiteur niet overgaat op betalen, maar het is een trouwe klant van je en je wilt de relatie niet op het spel zetten door een incasso op te starten, dan kan je een presommatie proberen. Dit is de laatste mogelijkheid om je geld te krijgen voordat je over moet stappen op juridische maatregelen. Dit wordt gedaan door een incassobureau zoals BMK Presommatie om het toch extra gewicht te geven, zonder de incassoprocedure te starten.

Hoe ziet een presommatie er uit?

Een presommatie is een officiƫle brief die op het briefpapier van het incassobureau geschreven is en namens jou verstuurd wordt. Hierop wordt de klant alsnog gemaand tot betalen binnen een bepaalde periode maar nog zonder juridische bijwerkingen. Meestal staan jouw betaalgegevens er bij zodat je je geld rechtstreeks krijgt. De klant wordt ook vaak in rekening gebracht voor de gemaakte kosten van het incassobureau. Er staat ook in dat als de klant nog niet betaalt, het incassobureau de zaak wel over zal nemen.

Wat zijn de voordelen van presommatie?

Het is ten eerste zeer effectief. De klant ziet dat je het meent, maar dat je toch nog niet wilt overgaan op een rechtszaak. Dit betekent dat jij je van de goede kant laat zien en dat de relatie met de klant dus hopelijk in stand blijft. Dit is cruciaal. Voor jou als bedrijf is het natuurlijk ook beter als een klant op deze manier betaalt, want een incassoprocedure kan erg langdurig zijn en daar zit je ook niet op te wachten. Met een presommatie krijg je hopelijk op een eerlijke en snelle manier alsnog je geld.