Kies voor een goede ademluchtcilinder

Ben je op zoek naar goede veiligheidsvoorzieningen voor je bedrijf zodat je werknemers ook veilig kunnen werken? Kies dan ook voor een goede ademluchtcilinder. Dit is zeker van belang in een bedrijf waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt.

Kies voor goede veiligheidsproducten

Als er dagelijks met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt kun je veiligheidsproducten ook dan nodig hebben. Dit betekent dat je bijvoorbeeld altijd een masker gebruikt tijdens de werkzaamheden. Mochten zich calamiteiten voordoen dan kan de veiligheid van de mensen in het gedrang komen en is het zeker noodzaak dat je de juiste veiligheidsvoorzieningen tot je beschikking hebt.

Hoe werkt een ademluchtcilinder?

Een van deze voorzieningen wordt gevormd door een ademluchtcilinder. Dit is een fles die je aansluit op een masker. De fles zelf bevat lucht die onder hoge druk zit opgeslagen. Als je het kraantje dat aan de fles zit opendraait komt de lucht vrij en kun je er gebruik van maken door middel van het masker. Ieder bedrijf behoort een evacuatieplan te hebben dat in werking treedt in geval van noodsituaties. Het is bij een dergelijk plan de bedoeling dat iedereen zo snel mogelijk buiten staat maar dat is niet altijd mogelijk. Als je dan de beschikking hebt over een ademluchtcilinder krijg je meer tijd om jezelf in veiligheid te brengen omdat je nog vrij kunt doorademen. Het is daarbij uiteraard wel het beste als je zo vlug mogelijk het pand verlaat maar dit zal dan ook beter gaan. Als je zelf eenmaal vrij kunt ademen kun je ook nog kijken of je andere mensen mee naar buiten kunt helpen totdat de hulpverleners gearriveerd zijn.

Ga voor meer informatie naar een gespecialiseerd bedrijf

Er zijn tal van veiligheidsproducten te koop en het is niet altijd even makkelijk om te kiezen welke voor jouw bedrijf het beste is. Win daarom voordat je de producten aanschaft altijd eerst advies in.