Advocaat nodig?

Wanneer je voor politieverhoor op het politiebureau uitgenodigd wordt is het prettig om te weten dat je hierbij hulp kunt inschakelen. Het is al spannend genoeg om door de politie verhoord te worden. En dan hebben we het niet eens over of je schuldig of onschuldig bent. Waar je misschien niet van op de hoogte bent is de waarde van zo’n eerste politieverhoor. Je kunt wat je zegt in dit verhoor later namelijk niet terug trekken. Alles wat je zegt wordt geregistreerd.

Belang politieverhoor
Je merkt al dat het dus belangrijk is niet al te licht te denken over zo’n eerste gesprek met de politie. Maar niet alleen de politie, ook een rechter die later in het proces een rol gaat spelen hecht waarde aan het eerst politieverhoor. Zonder je meteen bang te maken met allerlei verhalen kun je dus wel stellen dat het inschakelen van een advocaat bij dit verhoor geen verkeerde beslissing zal zijn. De politie staat namelijk niet (altijd) aan jouw kant. Bij het ondervragen kunnen ze technieken gebruiken waarmee je niet bekend bent. En voor je het weet heb je jezelf in de problemen gebracht. Het advocatenkantoor kan je helpen om het verhoor samen voor te bereiden en het kan zelfs aanwezig zijn bij het politieverhoor.

Kosten advocaat bij politieverhoor
Sommige mensen schrikken van de kosten die komen kijken bij het inhuren van een advocaat. Het is dan allereerst van belang om te weten welke rechten je hebt. Je hoeft namelijk niet automatisch mee te werken aan het verhoor bij de politie. Bij een eerste (telefonisch) consultatiegesprek word jou nog geen euro in rekening gebracht. Daarom alleen al doe je er verstandig aan om altijd contact op te nemen met een advocaat. Maak hier gebruik van, ook al vind je de situatie eng en spannend.